Політика
5 жовтня 2015
"Політична конкуренція має бути чесною", - Порошенко
Президент зазначив, що бездоганне проведення місцевих виборів є обов'язком чинної влади.
news-image

Президент України Петро Порошенко висловився з приводу проведення місцевих виборів 25 жовтня 2015 року. Глава держави відзначив, що пройти вони повинні на такому ж високому рівні, як і минулорічні парламентські та президентські вибори, передає «Єдність».

«Право політичних сил брати участь у виборчому процесі має бути надійно захищене, в тому числі і мною, як Президентом», - зазначив Порощенко.

Глава держави наголосив, що усі без виключення партії і кандидати мають рівні перед законом умови для реєстрації, тому нікому не може бути відмовлено. Він також підкреслив, що ці вибори дуже відповідальні, адже вперше в місцевих виборах в Україні бере участь така кількість міжнародних спостерігачів, в тому числі – делегації від Парламентської Асамблеї Ради Європи, ОБСЄ, Європарламенту. Президент наказав главам ОДА налагодити ефективну співпрацю зі спостерігачами та усіма контролюючими органами, зокрема правоохоронними органами. Адже реакція на усі скарги повинна буди миттєвою.

"Політична конкуренція має бути чесною, і в цій конкуренції ваші посади не дають вам жодних переваг», – наголосив Президент.

 Очільник держави підкреслив, що не проти участи голів ОДА у виборах. Навпаки, він вважає це своєрідною перевіркою на якість роботи чиновників.