Суспільство
5 жовтня 2015
У Донецькій області запрацював новий батальйон екстреного реагування
Його сформовано з бійців, що пройшли "гарячі" точки.
news-image

З найкращих бійців, які пройшли АТО, побували у "гарячих" точках створено новий окремий підрозділ швидкого реагування на екстрені ситуації. Про це повідомили в ГУ МВС у Донецькій області, передає «Єдність».

Головні завдання батальйону - участь в спецопераціях, припинення масових заворушень, негайне реагування на всі зміни оперативної обстановки. Туди увійшли і бійці розформованих за наказом МВС батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Артемівськ», і роти «Туман». Командиром нового батальйону став співробітник спецпідрозділу «Сокіл» капітан міліції Сергій Рощупкін. Його представив Начальник міліції Донецької області В'ячеслав Аброськін.

"Батальйон виконуватиме спецзавдання, пов'язані з АТО, затриманням особливо небезпечних злочинців. Напередодні виборів першочергове завдання - не допустити дестабілізації ситуації, забезпечити безпеку громадян і охорону громадського порядку", - зазначив Аброськін.

Навчання бійців новоствореного батальйону проходитиме у найкоротші строки на базі Маріупольського училища професійної підготовки працівників міліції. На підготовку відведено 2 тижні, і бійці мають приступити до роботи. Особливу увагу під час навчань буде приділено вдосконаленню навичок щодо припинення протиправних дій під час масових заворушень і протистоянню озброєним групам злочинців.