Політика
6 жовтня 2015
Кличко: на безкоштовні курси з англійської подали заявки 50 тисяч киян
Мер столиці анонсував подібний проект з німецької мови.
news-image

Започатковані міською адміністрацією безкоштовні курси англійської мови Capital English відвідав мер Києва Віталій Кличко. Очільник столиці наголосив, що зараз розглядається можливість започаткування аналогічних курсів для киян з німецької мови, повідомляє «Єдність».

"Англійська – це мова міжнародного спілкування, яка усуває бар'єри між людьми та відкриває великі можливості. Україна посідає 44 місце у Європі за рівнем володіння англійською. І, якщо ми хочемо стати справді сучасною європейською країною, знання мови, особливо для молоді, має бути пріоритетом. Ми хочемо надати киянам можливість вивчати англійську, тому ми ініціювали безкоштовні курси англійської мови Capital English», – розповів Віталій Кличко.

Мер столиці висловив подяку мовній школі Speak up, Британській раді, Посольству США в Україні та Сambridge English, завдяки яким кияни тепер мають змогу безкоштовно отримувати важливі знання з іноземної мови.

Віталій Кличко підкреслив, що така жага мешканців столиці до знань англійської мови стала справжньою несподіванкою. Тому було прийнято рішення з грудня поточного року започаткувати другий етап курсів.

«Ми не очікували, що стільки людей подадуть заявки. Ми розраховували на 3 тисячі місць, а охочих виявилося 50 тисяч! На жаль, ми одразу всіх не змогли прийняти. Але це перший етап, який стартував у вересні. У грудні розпочнеться другий семестр, на який зможуть потрапити ті, хто не потрапив на перший», – сказав Київський міський голова.

Мер столиці запевнив, що знання мов має важливе значення для людини будь-якої професії та соціального статусу. Для людини відкриються нові горизонти, вимальовуються недоступні раніше перспективи. Кличко згадав, що вчителька його в дитинстві переконувала вчити мови, але глибоке розуміння необхідності таких знань приходить вже у зрілому віці. Тому зараз перед киянами відкриваються нові неперевершені можливості, які у майбутньому можуть навіть докорінно змінити життя.

З учасниками курсів Capital English Віталій Кличко спілкувався англійською, якою, до речі, вільно володіє. Мер також висловив щиру подяку педагогам.

«Я щасливий, що ми започаткували ці курси. Ми перші в Україні, хто запустив цю програму для всіх охочих, хто хоче розвивати себе. І ми розглядаємо можливість зробити такий проект з німецької», – зазначив Віталій Кличко.