Україна
6 жовтня 2015
Нідерландські експерти виявили уламки "Бука" в тілах загиблих
Вже відомі результати попереднього розслідування.
news-image

Результати попереднього слідства міжнародної групи з розслідування катастрофи МН17 були оприлюднені колишнім керівником української частини команди з дізнання Василем Вовком, повідомляє «Єдність».

Експерти надали офіційну інформацію щодо результатів: в тілах загиблих під час авіакатастрофи малайзійського Боїнга було знайдено уламки ракети, випущеної з системи "Бук". Звісно за такими малими частинками спеціалісти не можуть виявити модель зброї та інші характеристики. Але слідство триває. Якщо виявиться, що літак збив російський "Бук", то результати досліджень стануть вагомими доказами проти РФ. В Україні також є "Буки" ще радянської доби, тому нідерландські вчені повинні поглибити дослідження, щоб дізнатись уламки якої моделі зброї залишились у тілах їх співгромадян.

"Ніхто не сумнівається, що малайзійський Боїнг був збитий ракетою, випущеною з системи "Бук", що була доставлена з території РФ і після злочину з допомогою терористів була повернута назад", - сказав Василь Вовк.

Вовк раніше був членом міжнародної дослідницької групи, але зараз усунений від розслідування через надані неточні дані.

"Ми розглядаємо різні сценарії, в тому числі й найбільш вірогідний, що МН17 був збитий ракетою з "Бука". Однак інші сценарії теж не виключені", - зазначили в групі.

За інформацією, 13 жовтня Рада безпеки Нідерландів оприлюднить остаточний об'єктивний звіт щодо катастрофи літака Малайзійських авіаліній MH17 над Східною Україною.