Київ
7 жовтня 2015
Столична влада набирає волонтерів для контролю якості послуг ЖКГ
Контроль активістів буде спрямований у першу чергу на енергетичних монополістів – «Київенерго», «Київводоканал», «Київгаз».
news-image

Київська влада оголошує набір активістів-волонтерів для контролю якості надання комунальних послуг у столиці, передає «Єдність» із посиланням на прес-службу КМДА.

Кожен багатоповерховий житловий будинок зможе висунути власного представника в якості громадського інспектора-контролера. Вони отримають можливість безпосередньо контролювати якість надання послуг у сфері ЖКГ, особливо з боку столичних енергетичних монополістів. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Сьогодні в Києві вже діє житлово-комунальна інспекція, мета якої – контроль якості послуг. Але інспектори не можуть опрацювати весь масив звернень киян, який є на сьогодні. Тому ми підсилюємо її склад за допомогою волонтерів, – наголосив Петро Пантелеєв.

За його словами, контроль активістів буде спрямований у першу чергу на енергетичних монополістів – «Київенерго», «Київводоканал», «Київгаз».

Більша частина звернень людей стосуються послуг, які надають монополісти. Скаржаться на відсутність води чи її недостатній підігрів, проблеми з газопостачанням, розриття у дворах тощо. Тепер громадські активісти зможуть долучитися до процесу перевірок якості надання послуг. Зокрема, спільно з представниками монополістів та ЖЕКівцями контролювати складання акту порушення, виїжджати на технічні заміри показників лічильників, бути присутнім при усіх діях фахівців енергетичних компаній, які відбуваються у дворі чи в будинку, – заявив заступник голови КМДА.

Він також підкреслив, що міська влада забезпечить навчання активістів та допоможе їм зорієнтуватися у технічних деталях процесу надання комунальних послуг.

Впевнений, що така ініціатива сприятиме зменшенню соціальної напруги у суспільстві та у той самий час змусить компанії, що надають послуги, сумлінно виконувати свої обов’язки. Мешканці, як ніхто, зацікавлені в ретельному контролі цього процесу. Тому закликаю їх проявити активність й не пожалкувати кілька годин свого часу заради того, щоб зробити своє життя та життя свої сусідів більш якісним та комфортним, – повідомив Петро Пантелеєв.

Телефон для додаткової інформації щодо набору: 099 55 39 852.

Читайте також: У Києві відкрито 18 нових скверів та відремонтовано 38 зелених зон - Кличко