Суспільство
7 жовтня 2015
У "ЛНР" повідомили, що у вересні частка гривні в бюджеті "республіки" скоротилася майже до нуля
У "республіці" діє мультивалютна система, яка була введена навесні цього року.
news-image

Частка української гривні в бюджеті "ЛНР" у вересні скоротилася практично до нуля. Про це заявив "міністр" фінансів "ЛНР" Євген Мануйлов, передає  «Єдність».

Якщо за попередні місяці якась кількість гривні надходила до бюджету, то на сьогоднішній день, за підсумками вересня, хочу сказати, що гривнева маса практично не надійшла, - зазначив він.
У нас, в основному, зарахування податків і зборів йдуть в рублях. За вересень гривні не було, - продовжив "міністр".

Він пояснив, що рішення встановити російський рубль в якості основної грошової одиниці на території "ЛНР" не було спонтанним, оскільки "дійсно основною валютою на території "республіки" за останній місяці після введення мультивалютної системи якраз виявився рубль".

Мануйлов зазначив, що "гривня зникла через блокаду "республіки" з боку української сторони".

Він підкреслив, що в "республіці", як і раніше, діє мультивалютна система, яка була введена навесні цього року.

Нагадаємо, що мультивалютна система почала діяти у "ЛНР" з 15 березня 2015 року. З цієї дати на території "республіки" для оплати товарів і послуг було офіційно дозволено використання чотирьох валют - української гривні, російського рубля, долара США і євро. 18 серпня "Рада міністрів" "ЛНР" своєю постановою визначила, що з 1 вересня 2015 основною грошовою одиницею на території "ЛНР" є російський рубль.

Читайте також: У "ЛНР" і "ДНР" повідомили, на яких умовах перенесли місцеві вибори