Суспільство
7 жовтня 2015
У Ростові скасували обід за півмільйона рублів для патріарха Кирила через розголос
Уряд Ростовської області скасував дві заявки загальною вартістю 450 тис рублів на сайті держзакупівель.
news-image

Конкурс повинен був визначити переможця, який нагодує патріарха Кирила і ще 160 осіб, що прибувають на Дон 14 жовтня для участі в конгресі козаків, повідомляє «Єдність» з посиланням на російські ЗМІ.

Бюджетні гроші чиновники були готові віддати тому, хто у відповідному інтер'єрі (банкетний зал повинен вміщати не менше 160 чоловік, парковка - на 100 місць, посуд з фарфору і фаянсу, на столах - живі квіти) влаштує банкетний обід для гостей з РПЦ.

Меню церковного обіду обумовлювалося в техзавданні і було поділено на дві категорії: для всіх і для 16 гостей VIP (те ж, що і пиріжки з капустою, чай-кава, люля-кебаб з курки, смажена телятина тощо для інших, а також салати з морепродуктів, сирні тарілки, рибне і м'ясне асорті, червона ікра, морс з лісових ягід).

Інформацію про ці замовлення в той же день опублікували кілька місцевих ЗМІ, в мережі розгорнулося активне обговорення на тему доцільності витрати грошей платників податків на годування служителів церкви, за Конституцією відокремленої від держави.

Увечері 5 жовтня замовник - уряд Ростовської області - обидві заявки скасував. Причин відмови чиновники не назвали.

Читайте також: Глава РПЦ Кирило закликав жити, як люди в тундрі