Суспільство
8 жовтня 2015
19-річний мешканець Дружківки добровільно прийшов у міліцію й написав щиросердне зізнання про участь у НВФ
Хлопець був оголошений у розшук.
news-image

19-річний учасник НВФ добровільно прийшов у міліцію Дружківки й написав щоросердне зізнання, передає  «Єдність» із посиланням на Дружківський МВ ГУМВС України в Донецькій області.

 Сам 19-річний хлопець є корінним мешканцем Дружківки.

З травня по червень 2014 року здійснював чергування на блокпосту в селищі Донський.

У квітні 2015 року згідно ч. 5 ст. 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» КК України він був оголошений у розшук.

Становище підозрюваного ускладнювалося наявністю його фотографії на одному з білбордів у центрі міста, що значно знижувало шанси уникнути покарання.

Усвідомивши, що єдино вірний спосіб врятуватися від тюрми – це добровільно вийти з незаконного бандформування й написати щиросердне зізнання в міліції, хлопець прийняв єдино правильне рішення з'явитися «з повинною».

Згідно з ч. 6 статті 260 КК України передбачено звільнення підозрюваного від кримінальної відповідальності, якщо він не брав участь у збройних нападах, не причетний до викрадення, поранення або загибелі людей. В цьому випадку по відношенню до фігуранта буде прийнято рішення про звільнення від кримінальної відповідальності.

Читайте також: На Львівщині водій легковика збив на тротуарі чотирьох підлітків та втік (фото)