Суспільство
8 жовтня 2015
На Луганщині відкриється пішохідний пропускний пункт на територію бойовиків
У суботу, 10 жовтня, в Луганській області на мосту через річку Сіверський Донець відкриється пішохідний пропускний пункт на лінії з територією, підконтрольною бойовикам.
news-image

Про це повідомив заступник голови Луганської військово-цивільної адміністрації Юрій Клименко, передає «Єдність» з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Ми плануємо відкрити пішохідний пункт пропуску 10 жовтня. На відміну від Донецької області у нас жодного такого пункту немає, ми заблоковані від земляків на окупованій території, - сказав він.

Клименко зазначив, що пункт буде розташований на мосту через річку Сіверський Донець. Міст був зруйнований в ході бойових дій, пізніше там були наварені металеві балки і встановлені дерев'яні перила.

За словами чиновника, цей міст вже проінспектували представники служби автомобільних доріг. Згідно з їхнім висновком, "приблизний вага становить 200 кг на 1 м.кв., бажано, щоб кількість одночасно знаходилися на мосту людина не перевищувало 10".

Але я не думаю, щоб у нас так багато було б там людей. Пропуск буде здійснюватися за електронним перепустками, які можуть оформити всі бажаючі через СБУ. Пред'явивши паспорт громадянина України та пропуск, людина потрапляє в Станицю Луганську, поруч є зупинка, від якої курсуватимуть маршрутні таксі та автобуси, - зазначив Клименко.

Він також розповів, що з понеділка у Станиці Луганській постійно перебувають представники СММ ОБСЄ, які стежать за облаштуванням цього пункту пропуску.

Вони, як гаранти безпеки, постійно перебувають там, - зазначив він.

Адміністрація планує до кінця поточного року відкрити ще два пропускні пункти.

Читайте також: Під Донецьком йшли бої, а на Луганщині готуються до відведення артилерії другої черги