Україна
10 жовтня 2015
Росія судитиметься з Україною через Януковича
Міністр фінансів Росії Антон Сілуанов заявив, що Росія планує через суд домагатися повернення Україною боргу за єврооблігаціями.
news-image

Як передає «Єдність», Антон Сілуанов заявив, що міністерства фінансів України і Росії не змогли домовитися про реструктуризацію боргу Києва на 3 мільярди доларів, проте домовилися підтримувати діалог.

Повернення єврооблігацій - одна з умов, що була прописана в угоді. Якщо ж Україна відмовиться від виплат, це означатиме дефолт держави, переконують у Москві.

"Колеги з міністерства фінансів України сказали, що у них таких грошей немає в бюджеті, і запропонували нам брати участь у реструктуризації разом з комерційними кредиторами", - заявив керівник російського Мінфіну.

У Росії від такої співпраці відмовились, заявивши, що країна не комерційним кредитором. Наразі Москва очікує повного погашення українського боргу у грудні.

Нагадаємо, кошти, про які йдеться, Україна отримала у грудні 2013 року, за президентства Віктора Януковича. А наприкінці серпня поточного року приватні кредитори погодилися списати Україні 20% боргів.