Суспільство
11 жовтня 2015
Український фотохудожник отримав престижну німецьку премію (фото)
Фотомитець з Харкова став лауреатом міжнародної премії Goslarer Kaiserring.
news-image

Український фотохудожник Борис Михайлов став лауреатом знакової міжнародної премії, яка вважається однією з найважливіших нагород у сфері сучасного образотворчого мистецтва, повідомляє «Єдність».

77-річний харків'янин ще з радянських часів вважається концептуальним хроністом, який на фото зображує оточення без прикрас. Фотографувати майстер почав у 60-х роках минулого століття. Після розпаду СРСР він зображав на фото  безхатьків Харкова та людей, які не змогли знайти своє місце в житті та новій соціальній системі.

Нагороди за свої фотороботи Михайлов отримував уже неодноразово.  Він є дійсним членом Академії мистецтв Берліна, тому його витвори зберігаються у багатьох музеях світу. Живе та працює майстер у Харкові та Берліні.

Премія Goslarer Kaiserring - знакова та престижна, але не має призового фонду. До журі конкурсу входять відомі у всьому світі сучасні митці, мистецтвознавці, попередні лауреати, музейні колекціонери.

Втім нагорода для переможця все ж існує. Це золотий перстень з аквамарином та зображенням німецького імператора Генріха IV, на честь якого премію назвали "кайзерівською". Вручають почесним лауреатам її із 1975 року.