Війна
11 жовтня 2015
Бойовики влаштовують провокації бійцям ЗСУ
В цілому на лінії розмежування триває перемир'я.
news-image

Останню добу у зоні АТО сторони конфлікту дотримуються перемир'я, але бойовики вчиняють провокації, щоб схилити бійців ЗСУ до вогню у відповідь. Про це повідомив у Facebook прес-штаб АТО, передає «Єдність».

За інформацією повідомлення, противник робить поодинокі постріли з окупованої території, провокуючи українських військових відстрілюватись або стріляти у відповідь. Потім терористи публічно звинувачують ЗСУ у зриві мирних домовленостей.

"Так, вчора неподалік Маріуполя близько 13 години, на тимчасово окупованій території найманці відкрили вогонь зі стрілецької зброї у напрямку нашого опорного пункту у селищі Бердянське. У відповідь сили АТО зброю не застосовували", - повідомляють у прес-штабі АТО.

Натомість після цієї провокації російські інформагенства ввечері розповсюдили інформацію, що українська сторона зриває перемир'я та обстрілює в тому числі мирні населені пункти.

"Українські військові чітко дотримуються Мінських домовленостей і незважаючи на провокації роблять все аби довгоочікуваний мир і стабільність прийшли на багатостраждальну землю Донбасу", - зробили офіційну заяву у прес-штабі АТО.