Суспільство
11 жовтня 2015
Ека Згуладзе розповіла, чому звільняють патрульних (відео)
Перші звільнення пов'язані з неправомірним попранням прав безпритульних людей.
news-image

 Перші звільнення патрульних поліцейських у Києві були пов'язані з неприємними ситуаціями на Залізничному вокзалі та на Хрещатику. Про це розповіла заступник міністра внутрішніх справ Ека Згуладзе в інтерв'ю Цензор.net, повідомляє «Єдність».

За словами Згуладзе, патрульні виявили неповагу до безпритульних людей, перехожі зняли ці інциденти на відео й виклали в мережу, що викликало резонанс у суспільстві.

"Така поведінка неприйнятна з різних сторін, насамперед - етично. По-друге, це абсолютний непрофесіоналізм. Нарешті, це йде всупереч усьому, що ми хочемо побудувати", - сказала вона.

Замміністра наголосила, що поліція повинна з однаковою повагою ставитися до всіх верств суспільства, а не лише до еліти. Слід зазначити, що багато відео у мережі демонструють, що поліцейські виважено спілкуються з людьми. Особливо з тими особами, які намагаються завдяки документам та зв'язкам уникнути покарання. Тому випадки нешанобливого ставлення є поодинокими й у Міністерстві працюють над зведенням їх до мінімуму.

"Ми рівно те ж маємо на увазі, коли говоримо про найменш захищені верстви українського суспільства. Якщо чесно, для мене важливіше, щоб поліцейський нормально спілкувався з бездомним людиною, а не лише з мільярдером", - сказала вона.