Світ
11 жовтня 2015
Путін розповів, навіщо воює в Сирії
Російський лідер запевнив, що наземної операції Росія у Сирії не проводитиме.
news-image

Володимир Путін дав роз'яснення діям Росії на території Сирії, наголосивши, що всі дії Росії на Ближньому Сході не спонтанні, а передчасно сплановані. Про це президент Росії розповів в інтерв'ю одному з російських телеканалів, повідомляє «Єдність».

"Усе, що відбувається в небі і на землі, - це не спонтанні дії, а виконання намічених раніше планів", - сказав російський лідер.

Путін зазначив, що російський Генштаб та їх сирійські партнери створили інформаційний центр в Багдаді, де координують усі свої дії. Він також підкреслив, що наземної операції росіяни у Сирії проводити не будуть. Їх місія припиниться з початком наступальних дій сирійської армії.

Глава Російської Федерації виокремив основну мотивацію участі російських військ у сирійському збройному конфлікті.

"Головне завдання російської операції в Сирії полягає в тому, щоб стабілізувати законну владу і створити умови для пошуку політичного компромісу", - сказав президент.

Путін також наголосив, що у релігійні конфлікти в Сирії Росія не має наміру втручатись. На питання про ймовірні теракти у якості помсти, російський лідер відповів, що "небезпека тероризму на російській території існувала й до того".