Політика
12 жовтня 2015
Збудований під вибори храм був освячений Філаретом
Глава УПЦ Київського Патріархату також щедро роздавав нагороди.
news-image

12 жовтня 2015 глава УПЦ Київського Патріархату Філарет освятив храм у місті Богуслав Київської області, який був збудований благодійним фондом «Богуславщина», засновником якого є кандидат в депутати районної ради Петро Гавриленко, повідомляє «Єдність» з посиланням на Громадянську мережу ОПОРА.

За інформацією, після церемонії відкриття Філарет нагородив орденом Святого Миколая Чудотворця кандидата Петра Гавриленка (політична партія «Промисловців і підприємців») як людину, завдяки якій цей храм збудовано, а чинний міський голова В'ячеслав Дяченко, кандидат в міську раду від політичної партії «Рідне місто», отримав партіаршу грамоту за те, що допоміг отримати землю. Такою ж грамотою було відзначено депутатів 6-го скликання Богуславської міської ради, за те що вони одноголосно проголосували за виділення земельної ділянки. Після чинної влади дійшла черга нагороджувати бійців АТО.

"Закон України «Про свободу совісті і релігійні організації» в статті 5, частині 8 каже, що релігійні організації не беруть участі у діяльності політичних партій і не надають політичним партіям фінансової підтримки, не висувають кандидатів до органів державної влади, не ведуть агітації або фінансування виборчих кампаній кандидатів до цих органів. Священнослужителі мають право на участь у політичному житті нарівні з усіма громадянами", - нагадує Громадянська мережа ОПОРА.