Резонанс
13 жовтня 2015
Кучма: На Донбасі гірше, ніж у Придністров'ї
На Донбасі не може бути повтору придністровського сценарію.
news-image

Таку думку висловив другий президент України Леонід Кучма, який представляє Україну в Тристоронній контактгрупі, у п'ятницю в Чернігові, передає «Єдність» з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Ми на Придністров'я зовсім не схожі в цьому плані, абсолютно не схожі ... Це буде найгірший варіант для нас, абсолютно найгірший. Тому потрібно доводити до завершення те, що декларує сьогодні наш президент, і я всіляко його в цьому плані підтримую: виведення усіх військових формувань, які б вони погони там не носили (личок там вже немає російських, але звідки вони прийшли, ми всі добре знаємо), виведення важкої зброї обов'язково, роззброєння також потрібне,- сказав він журналістам у вівторок в Чернігові, відповідаючи на питання про те, чи не буде на Донбасі своєрідне Придністров'ї.

Кучма зазначив, що в Придністров'ї нічого не було зруйновано, а "на Донбасі все зруйновано".

Що, Росія хоче взяти собі цей шматок проблем? Ні, вона не хоче, вона хоче скинути це на Україну і знає, що Україні така ситуація сил не буде додавати, навпаки - буде допомагати руйнувати всю систему, - вважає він.

Щодо кордону Кучма зазначив:

У Придністров'ї немає кордону з Росією, а у нас 400 км контрольованої Росією кордону - через нього можна робити все, що завгодно. І навіть якщо там, вибачте, мир буде, то там всі ці військові одягнуть погони поліції або міліції, сбушників, армії і т.д. 
Читайте також: У Мінську домовилися про відведення зброї калібром менше ніж 100 мм