Резонанс
13 жовтня 2015
Україна виповнила усі рекомендації Міжнародної організації цивільної авіації, - Зубко
Усі рекомендації Міжнародної організації цивільної авіації щодо обмежень на польоти у повітряному просторі України на момент аварії літака "Боїнг" Малайзійських авіаліній 17 липня 2014 року, були виконані.
news-image

Як повідомляє «Єдність», про це заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, голова урядової комісії з розслідування причин авіакатастрофи літака Геннадій Зубко на прес-конференції в Києві.

Рекомендації ICAO, які були надані, були всі виконані, - заявив міністр. - Україна поступово закривала коридори повітряного простору до позначки 9750 метрів. Я можу сказати, що на даний час над небом України ще перебуває досить багато літаків, але ця установка була доставлена в одноденний строк на те місце, де вона була використана і був здійснений цей терористичний акт".

Нагадаємо, нідерландська комісія, що розслідує цю авіакатастрофу, дійшла висновку, що влада України та авіакомпанії невірно оцінили ризики польотів над східною частиною країни і не змінили маршрути, хоча це слід було б зробити.

Читайте також: Зубко: Маховик покарання винних у катастрофі Боїнга давно запущений