Політика
15 жовтня 2015
Лише 9 зі 120 депутатів Одеської міськради оприлюднили дані про свої доходи
Лише дев’ять із 120 депутатів Одеської міської ради оприлюднили декларації про майно, доходи, зобов'язання фінансового характеру за минулий рік.
news-image

Про це повідомляють аналітики руху ЧЕСНО в Одесі, які провели аналіз  даних на сайті Одеської міської ради та в інших відкритих джерелах, передає «Єдність».

Лише 3 депутатів зробили це за власним бажанням. Інші 6 протягом року були задіяні у виконавчих органах влади, тож за законом мали обовзяково опублікувати свої статки.

Хоч ця норма про оприлюднення декларації і не є критично обов’язковою – поки що, до моменту вступу в дію антикорупційного законодавства – вся країна вже неодноразово визначилася в тому, що всі публічні особи, тим більш, обрані народом на свої посади, мають бути максимально відкритими для громадян. У фінансовому плані – в першу чергу.

Так, до прикладу, депутати Київради ще весною добровільно прийняли рішення про оприлюднення своїх декларацій і виклали їх на сайті. Відповідно, Громадський рух ЧЕСНО, зробив грунтовний аналіз статків столичних депутатів.

В Одесі ж оприлюднили свої декларації, не будучи чиновниками, тільки 3 депутати – Олександр Остапенко, Марина Клюєва та Дмитро Співак.

На сайті міської ради можна ознайомитися також з документами депутатів Александрочкіна, Бриндака (секретар міськради), Соколовської, Сушкова, Кірєєва, Омельчука. Ці особи займають або займали в 2015 році посади у виконавчих структурах міської ради.

Добровільно до місцевої організації Комітету виборців України для оприлюднення подали свої декларації разом зі звітами про діяльність за 5 років – Олександр Остапенко,Марина КлюєваДмитро Співак.

Читайте також: Мер Ірпеня "засвітив" у декларації 67 квартир