Події
15 жовтня 2015
Лідер терористів "ДНР" визнав, що "республіка" програла Україні
До бойовиків "ДНР" дійшло, що входження до складу Росії неможливо, а "республіки" без України не буде.
news-image

Як повідомляє «Єдність», про це заявив один з ватажків терористів, голова батальйону "Восток", Олександр Ходаковський.

За його словами, після початку відводу озброєнь калібром менше 100 міліметрів від лінії фронту на Донбасі і переговорів лідерів країн "нормандської четвірки" в Парижі, проросійські бойовики почали розуміти, що їм доведеться йти з України. Однак Росія теж не поспішати взяти на себе відповідальність за території, окуповані терористами.

Так званий "секретар радбезу самопроголошеної "Донецької народної республіки" Олександр Ходаковський заявив, що "для цього російській стороні як одному з гарантів мінських угод довелося взяти ополченців під жорсткий контроль".

Я знаю, що на сьогоднішній день наше входження до складу Росії технічно неможливо. Навіщо говорити про речі, які недосяжні? Можна лише сказати, що хотілося б зробити це в якійсь перспективі, - заявив він. - Україна змінила своє ставлення і до нас, і до Росії в цілому. Наше існування окремо від цієї країни обумовлено не тільки нашим бажанням, але й позицією самої української сторони. При цьому ми не можемо існувати без тісної кооперації з іншими політичними та економічними системами".

Ходаковський визнав, що бойовикам задля виживання залишається лише "відвоювати в України все максимально близьке до їм по духу", або інтегруватися з нашою країною.

Читайте також: У мережі активно поширюють фото цін на продукти у Донецьку (фото)