Події
15 жовтня 2015
Захарченко прокоментував висновки Нідерландів щодо Боїнгу та відмовився від Мінських домовленостей
Ватажок терористів "ДНР" прокоментував висновки слідчої комісії Нідерландів з збитому МН17, а також поставив під сумнів той факт, що бойовики будуть виконувати умови мінських угод.
news-image

Як повідомляє «Єдність» із посиланням на ВВС, так званий голова "ДНР" Олександр Захарченко заявив, що бойовики не причетні до катастрофи малайзійського "Боїнга".

За словами терориста, "збройні сили" самопроголошеної "республіки" ніколи не мали у своєму розпорядженні зенітно-ракетних комплексів "Бук".

Я вважаю розслідування необ'єктивним. З місця катастрофи західними експертами були вилучені не всі уламки літака. Висновки слідчої комісії є "засекреченими", - заявив Захарченко, звинувативши при цьому Київ у тому, що над зоною військового конфлікту не було закрито повітряний простір, а також у тому, що "Боїнг" був збитий українськими військовослужбовцями.

На запитання журналіста про що з'явилися 17 липня 2014 на сепаратистських сайтах повідомлення про збитий транспортний літак ЗСУ, лідер терористів відповів, що ці заяви були фейкові.

Коментуючи процес виконання мінських угод Захарченко поставив під сумнів можливість успішної реінтеграції України окремих районів Донецької та Луганської областей, чим фактично підкреслив намір бойовиків воювати надалі.

Читайте також: Захарченко хоче "відмінити" Порошенка в обмін на власну відставку