Події
15 жовтня 2015
Спецназівці взялися за виловлювання бойовиків "Гіві" та "Мотороли"
На території Донецької області спецназ МВС України за останній тиждень затримав 12 учасників незаконних збройних формувань, які воювали у підрозділах "Сомалі" та "Спарта".
news-image

Як повідомляє «Єдність», 9 з затриманих притягуються до кримінальної відповідальності за створення НВФ, двоє за тероризм а останні - за допомогу бойовикам. 

У МВС говорять, що більшість із затриманих брали участь у збройних бандформуваннях в 2014 році, а потім залишили окуповану зону і жили на вільній території, розраховуючи, що про них ніхто не дізнається.

У ході ретельної оперативної роботи зловмисники були викриті у протиправній діяльності", - розповіли у МВС.

Так, один з таких бійців "ДНР", раніше судимий 31-річний донеччанин, був затриманий в Маріуполі співробітниками місцевої міліції з бойовою гранатою і тротилової шашкою. У минулому році він вступив до "Оплоту", а потім перейшов до "Сомалі".

Чоловік проходив підготовку у Росії. Через проблеми зі здоров'ям бойовик втік з рядів терористів, але його затримали правоохоронці.

Зараз фігурант перебуває під вартою. Йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого частиною другою статті 260 Кримінального кодексу України.

Читайте також: Людина з народу: Захарченко приїхав на зустріч із горлівчанами у кортежі з позашляховиками