Політика
15 жовтня 2015
У Білій церкві бійці АТО отримали земельні ділянки не від держави, а від БПП (фото)
Чиновники перед виборами використовують адмінресурс.
news-image

Перший заступник Київської ОДА і кандидат в облраду Лев Парцхаладзе, а також кандидат на посаду голови міста Біла Церква Констянтин Єфименко роздали сертифікати на земельні ділянки бійцям АТО. Військовослужбовцям земля належить по закону, втім церемонію вручення провели під логотипом політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», передає «Єдність».

Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" повідомляє, що українські військові, які брали участь у бойових діях, мають право отримати від держави земельні ділянки. Втім напередодні виборів президенська партія не втрачає можливості використати адміністративний ресурс. 

Вручення відбулося 14 жовтня, про це у своєму Facebook повідомив Лев Парцхаладзе. З розміщених у соцмережі фото видно, що вручення відбулося на фоні логотипу БПП "Солідарність". Окрім цього, на церемонії був присутній Констянтин Єфименко, кандидат на посаду голови міста Біла Церква, хоча він не є посадовою особою. Тому його присутність розцінюється, як передвиборчий піар.

"Про це йдеться в частині 2, статті 60 Закону України «Про місцеві вибори»: «кандидатам, які займають посади в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, у військових частинах (формуваннях), на державних, комунальних підприємствах, у закладах, установах, організаціях (у тому числі за сумісництвом), забороняється залучати для передвиборної агітації або використовувати для будь-якої роботи, пов’язаної з проведенням передвиборної агітації, підлеглих їм осіб, службовий транспорт, засоби зв’язку, устаткування, приміщення, інші об’єкти та ресурси за місцем роботи, а також використовувати службові чи виробничі наради, збори колективу для проведення передвиборної агітації", - повідомляє Громадянська мережа ОПОРА.