Україна
16 жовтня 2015
Огляд найважливішого, що трапилось за ніч
Головні події ночі: протистояння пропаганді, Україна в РБ ООН та розчарування Донбасу в політиці.
news-image

Мешканці Донеччини розчарувалися в політичних партіях.

Більше половини мешканців регіону не довіряють жодній політичній силі.

«Насторожує досить малий відсоток висловленої респондентами довіри до політичних партій – 24% в сумі (Блок Петра Порошенка – 12%, Опозиційний Блок – 10%, Радикальна Партія Олега Ляшка – 2%). 58% опитаних заявили про відсутність довіри будь-яким політичним силам. Більш ніж половина респондентів не бачать політичної сили, яка б висловлювала інтереси і була б здатна мобілізувати громадську думку. Так, за результатами дослідження, основне число опитаних на питання «Дії кого з політичних лідерів ви вважаєте правильними?» Відповіли: немає таких (30%), важко відповісти (48%)», - зазначили автори дослідження.

 

Європейські експерти навчатимуть українців протистояти прокремлівській пропаганді.

Український напрямок у Східному партнерстві очолить чеський спеціаліст.

За інформацією представників дипломатичного відомства, європейські експерти в столиці України зустрілись з представниками українських медіа та профільних громадських організацій. Офіційна зустріч відбулася і з представниками владних кіл.

 

Яценюк вважає результати голосування РБ ООН виразною відповіддю на агресію Росії.

Прем'єр-міністр вважає обрання України до непостійних членів Радбезу ООН важливим кроком.

За його словами, світ усе добре розуміє. Саме тому під час голосування, Україну все ж таки обрали до складу Ради Безпеки ООН. Таким чином в ООН показали міжнародну підтримку нашій країні. Прем'єр подякував українським дипломатам та державам, які підтримали Україну.

 

У секторі М визначилися, куди заберуть із передової танки та гармати.

Місця обирають подалі від зайвих очей – у лісосмугах. Там будують укриття для особового складу та техніки.

Військові кажуть, що на нові місця переїздити не дуже хочуть, бо доводиться залишати вже звичні та обжиті. У тилу ж доводиться будувати все заново. Але наказ є наказ.

 

У Донецьку відкриється центр вербування найманців для війни в Сирії — розвідка.

Командування Збройних сил РФ відкриє в окупованому бойовиками Донецьку центр підбору та підготовки найманців для направлення в Сирію.

Такі ж центри відкриваються і у самій Росії, повідомляє головне управління розвідки Міністерства оборони України. Окрім того, у відомстві відзначають, що Росія нарощує військовий контингент на території Сирії. Так, літаки АН-124 та Іл-76 здійснили два рейси в аеропорт Хмеймім, куди перекинули військові вантажі.