Резонанс
16 жовтня 2015
Виробник "Буків" витратив на свою експертизу по Боїнгу мільйони рублів і вимагає компенсації від ЄС
Концерн ППО «Алмаз-Антей» має намір зажадати від Євросоюзу компенсації витрат на проведення розслідування причин катастрофи Боїнга-777 над Донбасом.
news-image

Як пишуть російські «Известия», клопотання буде включено в позов про анулювання санкцій ЄС, введених проти компанії, передає «Єдність».

Дослідження причин катастрофи концерн провів повністю за рахунок власних коштів - у тому числі і повномасштабний натурний експеримент. Вартість експерименту склала близько 10 мільйонів рублів, - розповів генеральний директор "Алмаз-Антея" Ян Новіков.

За його словами, в результаті введення міжнародних санкцій концерн зазнав фінансових втрат, також була поставлена ​​під сумнів ділова репутація компанії.

Новиков зазначив, що «Алмаз-Антей» вимагатиме компенсації від Євросоюзу при розгляді справи в Європейському суді юстиції в Люксембурзі.

Нашою метою не є пошук винних у трагедії - це завдання кримінального розслідування. Наша мета - довести, що введені проти нас санкції не мають під собою жодних підстав і повинні бути зняті, - заявив він.

Нагадаємо, 13 жовтня перед оприлюдненням в Нідерландах звіту з росзлідування катастрофи МН17, керівництво концерну "Алмаз-Антей" виступило зі своєю версією катастрофи, що базувалася на нібито ретельному дослідженні й експериментах з моделювання подій. Проте від незалежної експертизи вони відмовились. Треба додати, що результати їх розслідування не відрізнялися від основної версії керівництва РФ.

 

Читайте також: МЗС Росії називає звіт з розслідування катастрофи МН17 "політичним замовленням"