Політика
16 жовтня 2015
Кандидат у мери Києва Борислав Береза надав підроблені документи
Генпрокуратура наразі розслідує кримінальне провадження щодо Борислава Берези про виготовлення та використання завідомо підробленого документа.
news-image

Про це сьогодні написав на своїй сторінці у Facebook журналіст Володимир Бойко, передає «Єдність».

Колишній речник «Правого сектору», а нині – народний депутат України Борислав Береза, виявився звичайним аферистом, відносно якого Головне слідче управління Генеральної прокуратури України наразі розслідує кримінальне провадження №42015000000000972 відкрите 27.05.2015 за ознаками ч.1 і ч.4 ст. 358 КК України – виготовлення та використання завідомо підробленого документа, - повідомив він.

Журналіст також дав посилання на ухвалу судді Печерського районного суду м.Києва про надання згоди слідчому Генпрокуратури на доступ до документів, що зберігаються в Інституті післядипломної освіти Київського національного університету ім. Тараса Шевченко. Йдеться про перевірку справжності диплома, копію якого Береза надав у Апарат Верховної Ради України: http://reyestr.court.gov.ua/Review/50362169

За наявною інформацією, у ході кримінального провадження №42015000000000972 було встановлено, що народний депутат України Борислав Береза користується фальшивим дипломом серії ЛТ ВЕ № 503758 від 30 червня 2000 року про закінчення Київського національного економічного університету з відзнакою.

Проте, на думку Бойка, Шокін не поспішає вносити у Верховну Раду України подання про надання згоди на притягнення Берези до кримінальної відповідальності, а використовує для шантажу Берези з метою набрати достатню кількість голосів народних депутатів для внесення змін до Конституції України щодо надання особливого статусу окупованим територіям.

Нагадаємо, нардеп Борислав Береза висунув свою кандидатуру на посаду мера Києва і наразі проводить активну агітаційну кампанію.

Читайте також: 29 кандидатів зареєстровано на посаду мера Києва (список)