Події
19 жовтня 2015
На Дніпропетровщині завідуючий відділенням вимагав гроші за перебування у лікарні з покращеними умовами та проведення операцій без черги
Лікар затриманий під час отримання хабара у сумі 17 000 гривень.
news-image

Як повідомили у прес-службі ГУМВС України в Дніпропетровській області, завідувач відділенням одного з медичних закладів Дніпропетровська вимагав та отримував хабарі від пацієнтів за госпіталізацію, перебування на стаціонарі з покращеними умовами, підготовку та проведення операцій без черги, передає  «Єдність».

16 жовтня правоохоронці затримали вищевказану посадову особу під час отримання від пенсіонера неправомірної вигоди у сумі 17 000 гривень.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою ) КК України.

Це передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.