Київ
20 жовтня 2015
У центрі Києва знайшли квартиру, де перед виборами прописалися 118 людей
Експерти зазначають, що дві-три таких квартири - і кандидат майже гарантовано перемагає на окрузі.
news-image

Як повідомляє «Єдність»,  сьогодні кандидат у депутати по 113 округу на виборах до Київради від Самопомочі Ольга Балицька розповіла про підозрілі передвиборні технології, які можуть використовуватися на місцевих виборах.

За її словами, у Шевченківському районі Києва було знайдену квартиру, де зареєстровано одразу 118 чоловік.

Мені розповіли, що є підозріла квартира ще з минулих виборів, в якій зареєстровано дуже багато людей, - розповіла політик. - Я попросила вчора главу виборчої комісії надати списки виборців, щоб перевірити цей факт. Вона списки не надала. Сьогодні вранці я особисто поїхала в комісію і переконалася, що в списках насправді по одній з квартир зареєстровано 118 чоловік".

Експерти кажуть, що такі маніпуляції дають змогу перемогти на виборах. Якщо на дільниці зареєстровано близько двох тисяч людей, у разі невисокої явки, голоси 100 людей матимуть вагомий внесок. 

За словами політолога Володимира Фесенка, подібна аномалія з нереальною кількістю зареєстрованих в одній квартирі виборців - не ноу-хау, а один з відомих інструментів для фальсифікацій. Особливо він актуальний на місцевих виборах, де перемогу, за словами експерта, можуть принести два-три такі квартири.

Читайте також: На Оболоні правоохоронці склали адмінпротоколи за порушення виборчого законодавства