Війна
20 жовтня 2015
В ООН висловили припущення щодо закінчення війни на Донбасі
Півторамісячне припинення вогню дає надію.
news-image

Припинення вогню на сході України протягом останніх місяців переконує навіть скептиків, що військові дії на Донбасі більше не поновляться. Про це на прес-конференції з нагоди презентації культурного проекту ООН "Музика заради миру" заявив координатор системи ООН в Україні Ніл Уокер, повідомляє «Єдність».

"Останні півтора місяця відносного перемир'я уздовж лінії зіткнення на Донбасі дають надію на те, що режим припинення вогню на сході України буде дотримуватися і надалі", - сказав він.

Представник організації зокрема зазначив, зараз з'явилася можливість холоднокровно обговорити ситуацію й прийняти виважені рішення. Він наголосив, за роки існування організації Україна зарекомендувала себе як один з важливих членів ООН і стала її невід'ємною частиною.

"За багато десятиліть ця країна зробила величезний внесок у наші програми по забезпеченню потребують їжі, надала багато миротворців, а в декількох випадках показала себе справжнім лідером на Генеральній асамблеї ООН. Останнім яскравим тому прикладом є обрання держави непостійним членом Ради безпеки організації, за що проголосували 177 країн", підкреслив Ніл Уокер.

Нагадаємо, Україна стала непостійним членом Ради Безпеки ООН.  Вже з першого січня наступного року представники нашої держави засідатимуть у складі Радбезу. Термін повноважень непостійного члена ООН - два роки.