Події
21 жовтня 2015
Начальник тилу Нацгвардії, який торгував військовим майном, може вийти з-під варти за 1,8 мільйона
Начальник речової служби центральної бази забезпечення в/ч 3078 Нацгвардії отримав запобіжний захід у вигляді арешту до 9 грудня з можливістю застави у розмірі 1,83 мільйони гривень.
news-image

Як повідомляє «Єдність», про це повідомили у Печерському райсуді Києва.

Підозрюваного обвинуватили у привласненні одягу на 243 тисяч гривень і намаганні його перепродати. Ім'я підозрюваного в судовій ухвалі не розголошується, відомо тільки, що він є уродженцем Вовчанську Харківської області.

В документі сказано, що працівник військової частини встиг також привласнити обмундирування, білизну, спецодяг та взуття, які зберігав у себе вдома з метою подальшого продажу невстановленим особам. Згідно з текстом ухвали суду, підозрюваний діяв не один, а у змові щонайменше з однією особою.

У серпні цього року ця особа по телефону переконала військового заволодіти військовим державним майном. 10 жовтня працівники Генпрокуратури затримали військового біля в/ч 3078 у момент, коли він намагався продати присвоєне ним військове майно – берці, фуфайки, штани, куртки та ін. Від покупця він отримав 3600 гривень та імітаційні засоби, схожі на грошові кошти на суму 180 тисяч гривень", - сказано у повідомленні суду.

Прогнозована сума збитків у в/ч 3078 складає 2 мільйони гривень. З метою уточнення цієї суми призначено інвентаризацію майна і внутрішній аудит.

За такого роду злочин військовому загрожує до 10 років позбавлення волі. 

Читайте також: З кримських музеїв до Росії вивозять унікальні колекції