Світ
21 жовтня 2015
США перехопили балістичну ракету над Європою (ВІДЕО)
Ракетний есмінець USS США Росс успішно перехопив балістичну ракету на півночі Атлантичного океану в ході демонстрації в рамках форуму 9 флотів "Морський театр протиракетної оборони".
news-image

Як повідомляє «Єдність» із посиланням на командування ВМС США в Європі та Африці, військові Штатів вперше здійснили навчальне перехоплення балістичної ракети над Європою.

Пуск ракети-перехоплювача SM-3 було здійснено на не американському полігоні вперше. Крім того, вперше було здійснено перехоплення балістичної ракети на Європейському театрі.

В рамках сценарію навчань, з полігону поблизу Гебридських островів був здійснений пуск балістичної ракети короткого радіусу дії Terrier Orion. Ракета знаходилася в повітрі одночасно з двома протикорабельними крилатими ракетами, націленими на сили коаліції.

Ракетний есмінець Росс здійснив пуск перехоплювача SM-3 і успішно збив в космосі балістичну ціль. При цьому ракетний есмінець USS Салліванс, виконуючи функцію ППО, здійснив пуск ракети SM-2, що стало першим прецедентом використання на полігоні поблизу Гебридських островів ракет цього типу.

Читайте також: Іран випробував першу балістичну ракету здатну досягти Ізраїлю (ВІДЕО)