Суспільство
21 жовтня 2015
У родичів російського прем'єра Медведєва забрали землю під Києвом
Рішенням Шевченківського райсуду Києва було заарештовано 94,67 гектара землі під Києвом, яка опосередковано належить власнику супермаркетів електроніки "Ельдорадо" і чоловікові племінниці дружини російського прем'єра Дмитра Медведєва Віктору Поліщуку.
news-image

Про це йдеться у розслідуванні програми "Схеми", передає «Єдність» з посиланням на  "Радіо свобода".

Разом з тим, колишньому замначальника головного управління Держземагентства у Київській області Станіславу Губіну оголошено про підозру в рамках кримінального провадження.

У МВС підкреслили, що Губін порушив вимоги одразу декількох статей Земельного кодексу України. Зокрема, він підписав накази про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою земельних ділянок площею 94,67 гектара, які були в користуванні державного підприємства "Радіопередавальний центр" і затвердив їх.

Згідно з інформацією, заарештовані земельні ділянки розташовані в місті Бровари. У даний момент невідома причина, по якій були арештовані землі.

Поліщука з ділянками пов'язують багато фактів - від його бізнес-партнера до його власної фірми самого "Техноенерготрейд", яка представила проект будівництва логістичного центру на цій землі.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що місцеві депутати фактично подарували Поліщуку річний бюджет Броварів у вигляді цієї землі.

Читайте також: Глава фіскальної служби розповів про нерухомість у Британії