Суспільство
21 жовтня 2015
Волонтери повернули ордени Порошенку на знак протесту
Волонтери Денис Гаврилов і Руслан Скалун повернули свої державні нагороди до адміністрації президента на знак протесту проти невиконання главою держави своїх обіцянок перед українцями і маніпуляцій в ході виборчого процесу в Маріуполі на користь колишніх "регіоналів".
news-image

Як повідомляє «Єдність», у приймальній президента ордени та документі до них взяли разом з листом голові держави.

Ми зараз хотіли б повернути нагороди особисто президенту Петру Порошенку. Але так як він знаходиться в робочій поїздці в Івано-Франківській області, то принесли їх до адміністрації президента з пояснювальним листом, чому ми це робимо", - сказав Денис Гаврилов, волонтер, керівник міського виборчого штабу в Маріуполі.

За словами чоловіка, орден "За мужність" ІІІ ступеня отримав за активну діяльність по звільненню Маріуполя.

При цьому Гаврилов підкреслив, що дуже шанобливо ставиться до своєї нагороді, тому що вона "не від президента, а від України". 

Але з рук цього президента, якого з натяжкою можна назвати патріотом України, я б не хотів її отримувати. Коли найближчим часом буде наступний президент-патріот і він прийме рішення знову нагородити або повернути конкретно ці нагороди, то ми не будемо проти", - запевнив Гаврилов.

Повернути нагороди волонтерів змусила ситуація з виборами в Маріуполі.

У вересні минулого року Петро Порошенко приїхав до Маріуполя і пообіцяв, що місто не буде здане, але зараз має місце зворотний процес. Я бачу, що відбувається за лінією оборони - якщо концентрація військової сили буде йти з такою ж швидкістю, то ми напевно одержимо коридор до Криму. Ми закликаємо президента звернути увагу політичну і військову ситуацію в Маріуполі, - пояснив Руслан Скалун, повертаючи орден "За заслуги" III ступіня.
Читайте також: Українське козацьке військо творилося раніше за державу - Інститут національної пам'яті