Події
22 жовтня 2015
Переворот в "ЛНР": Плотницький втік до Росії, його люди і бізнес під арештом
Переворот у так званій "Луганській народній республіці" набирає нових обертів.
news-image

Колеги-журналісти, які живуть в Луганську, повідомили Joinfo.ua, що глава "ЛНР" Ігор Плотницкий дійсно знаходиться в Москві, передає «Єдність».

А поки його нема, і не відомо, чи приїде, бойовики так званого міністерства держбезпеки "ЛНР" почали активні дії. 

Все активізувалося після того, як "генпрокурор" підтримав "міністра палива" Ляміна, якого за наказом "прем'єра" Ципкалова затримали, і випустив його під домашній арешт. А вже не наступний день "МГБ ЛНР" заарештували замначальника загальнонадзорного відділу "Генеральної прокуратури" "ЛНР". Нібито за хабар. А насправді за те, що той оформляв Лямін домашній арешт, - повідомляють місцеві журналісти.

Паралельно з цим вчора в магазинах, колишньої мережі "АТБ", які були віджаті й перейменовані в "Народні", були обшуки. Шукали "гуманітарку", а по факту - привід, щоб відібрати у Плотницького і цей бізнес, повідомляють джерела.

Якщо звести все воєдино, то виходить цікава картина. Плотницький в бігах, але нібито ще глава "ЛНР", але Ципкалов і МГБ відбирають його вугільний бізнес і магазини. Стаханов і Брянка повністю на стороні МГБ. Стає все цікавіше. Чекаємо, коли козаки, як обіцяли, 7 листопада підключаться, - резюмують луганські журналісти.

За їхніми словами, народ все більше радіє тому, що Плотницького "скинули". Він зараз у Кремлі скаржиться на дії МГБ.

Читайте також: Плотницького шукають усією республікою