Київ
22 жовтня 2015
У Києві за маршрутниками будуть стежити за допомогою GPS-навігаторів
У столиці створюють Єдиний диспетчерський центр.
news-image

Кожний транспортний засіб, що перевозить пасажирів, буде зобов'язаний мати GPS-навігатор,  підключений до єдиної диспетчерської системи. Про це повідомив журналістам перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов, передає кореспондент «Єдність».

Кожний транспортний засіб, що перевозить пасажирів, незалежно від форми власності, зобов'язаний буде мати GPS-навігатор, який буде підключений до нашої диспетчерської системі. А ліцензійна угода з ним вимагає дотримання графіка руху. Таким чином, маршрутник не зможе вже стояти на кінцевій зупинці та чекати, поки його автобус заповниться - він зобов'язаний їхати за графіком. І якщо він це не виконує, то позбавляється ліцензії, - наголосив Ігор Ніконов.

Як повідомив перший заступник голови КМДА, до Єдиного диспетчерського центру також будуть підключені автобуси, що здійснюють приміські маршрути.

Щодня у Київ в'їжджає близько 4 тисяч приміських автобусів. Відтепер їх власники також зобов'язані будуть мати навігатори, підключені до Єдиного диспетчерського центру. І ми зможемо контролювати, наприклад, відхилення від маршруту, незаплановані стоянки транспорту, - сказав Ігор Ніконов.

Крім того, до ЄДЦ буде підключений транспорт всіх комунальні служб столиці, зокрема, Спецтрансу, Спецмедтрансу, Автодору.

Відтепер ми будемо знати, як працює кожна машина - прибирає дорогу від снігу або миє вулицю, та чи вивозиться сміття за графіком. Ми будемо бачити весь графік її роботи, - зазначив Ігор Ніконов.

Щодо строків впровадження цього нововведення, то Ігор Ніконов повідомив, що за попередніми розрахунками, система може запрацювати вже за півроку.

Читайте також: Заступник Кличка розповів, досвід яких столиць світу він хотів би запровадити в Києві