Події
22 жовтня 2015
Суд віддав оточенню Януковича 31 тисячу гектарів для полювання
Вищий господарський суд України залишив угіддя площею 30,8 тисячі гектарів у користуванні мисливському клубу "Ярик", засновниками якого є люди з оточення президента-утікача Януковича.
news-image

Як передає «Єдність», про це повідомляють "Наші гроші".

Так, у лютому 2012 року Київська облрада припинила право користування вказаними угіддями Дубраво-Ленінському мисливському господарству Центральної ради товариства військових мисливців і рибалок збройних сил України і надала їх у користування ТОВ "Мисливсько-рибальський клуб "Ярик".

На підставі цього рішення Київське управління лісового та мисливського господарства уклало із фірмою договір, за яким клуб "Ярик" отримав у користування до 2061 року угіддя в межах Макарівського та Бородянського районів Київської області.

Наприкінці минулого року обласна прокуратура звернулася до суду з вимогою визнати недійсними рішення облради і укладений з фірмою договір.

У березні цього року суд першої інстанції позов прокуратури задовольнив. Він виходив з того, що облрада прийняла рішення за відсутності згоди більшості сільрад, на ділянках, де знаходяться угіддя.

Однак апеляційний суд, з яким погодився вищий госпсуд, це рішення скасував і у задоволенні позову відмовив. Суди вказали, що погоджень сільрад не потрібно було. Вони зазначили, що ведення мисливського господарства та полювання в межах населених пунктів заборонено нормами чинного законодавства, а тому сільради, як власники земельних ділянок комунальної власності у межах населених пунктів, не повинні надавати відповідні погодження на користування мисливськими угіддями.

Засновниками клубу "Ярик" є Костянтин Бабак, Костянтин Згара, а також партнер екс-нардепа Віктора Лозінського Вачаган Ростомян, член януковичівського клубу "Кедр" генерал-майор Василь Сапко (має найбільшу частку) і екс-депутат облради Володимир Забела. Керівником фірми є Віктор Євтушенко.

Вачаган Ростомян пов’язаний з Артуром Ростом’ян, на якого після втечі Януковича було переоформлено нерухомість скандального президента на Оболоні.

Читайте також: КС вирішує долю закону про люстрацію, за яким відсторонили суддів і чиновників Януковича