Київ
23 жовтня 2015
Партії-аутсайдери на виборах у Києві шляхом публікації завищених рейтингів готуються до зриву підрахунку голосів - експерт
Експерт попередив про «брудні» технології у день виборів.
news-image

Окремі партії і кандидати в мери на виборах у Києві свідомо публікують завищені внутрішньопартійні рейтинги для того, щоб виправдати у день виборів свої провокаційні дії. Таку думку висловив політолог Дмитро Гаврилюк, передає  «Єдність».
Експерт, проаналізувавши опубліковані рейтинги, зазначив, що можна побачити чітку тенденцію свідомого завищення відсотків голосів. На його думку, таким чином, ці партії спробують виправдати свої провокаційні дії на виборчих дільницях 25 жовтня, щоб визнати вибори недійсними.

Сьогодні ми бачимо величезну кількість рейтингів. Деякі з них, що проводять дослідницькі центри з серйозною репутацією, показують об'єктивні дані по виборах. Але є й внутрішньопартійні, або опубліковані невідомими агентствами, де відразу видно фіктивні завищені цифри. Таким чином партії-аутсайдери передвиборної гонки готують виправдовувальний ґрунт для всіляких провокацій, блокування роботи комісій та підрахунку голосів, нібито заявляючи про фальсифікації. Мовляв, наш рейтинг такий, а за підрахунком - в рази нижче. Ця технологія давно відома, - зазначив Дмитро Гаврилюк.

За його словами, така практика на виборах в Україні стала вже традиційною і порядок на виборах багато в чому залежатиме від дій силовиків.

Від виборів до виборів ми спостерігаємо прагнення маловідомих, але добре фінансованих партій, потрапити у владу за будь-яку ціну. Вони не гребують підкупом виборців, підробляють документи, псують бюлетені та блокують роботу комісій, використовуючи тітушек. Але, насправді, у них немає реальної підтримки виборців. А порядок буде залежати від дій силовиків, - підкреслив експерт.