Світ
23 жовтня 2015
В США протестують проти поліцейської жорстокості
Маніфестації відбулися в більш ніж 30 містах по всій країні.
news-image

У десятках міст США пройшли маніфестації, приурочені до загальнонаціонального дня протесту проти поліцейської жорстокості. На мітингу в Нью-Йорку виступив знаменитий режисер Квентін Тарантіно. У рамках заходів, приурочених до загальнонаціонального дня протесту проти поліцейської жорстокості, в Нью-Йорку проходить триденний мітинг, повідомляє  «Єдність».

Родичі тих, хто загинув від рук співробітників поліції, зібралися тут, щоб зачитати імена численних жертв. Їх число таке велике, що, за словами організаторів, неможливо згадати всіх. Учасники акції прагнуть привернути увагу суспільства до цієї проблеми і вимагають правосуддя.

«Мого сина звали Джордан Бейкер, його вбив співробітник поліції, який в той момент не знаходився при виконанні. Він працював охоронцем в торговому центрі. За словами поліцейського, мій син підходив під опис якогось злочинця. У результаті Джордан загинув », - розповідає мати молодого хлопця, загиблого з вини співробітника поліції.

Сюди прийшли не тільки родичі жертв і активісти. До акції приєдналися і знаменитості, щоб привернути до цієї проблеми увагу суспільства.

«Майкл разом з другом прямував до будинку своєї бабусі, коли Даррен Вілсон, поліцейський з Фергюсона, зупинив його і почав погрожувати. Після того, як у Майкла вистрілили один раз, він спробував утекти. У нього випустили шість куль, дві з яких потрапили в голову. «Не стріляйте, я беззбройний!» - Це були його останні слова », - говорив з трибуни мітингу кінорежисер Квентін Тарантіно.

Схожі марші проходять не тільки в штаті Нью-Йорк, але і в інших штатах - в Каліфорнії, Вашингтоні, Північній Кароліні, Юті.