Україна
23 жовтня 2015
Огляд найважливішого, що сталося за день
Головні події дня: можливий зрив Мінських домовленостей, відкладення розгляду закону про люстрацію та масштабна ДТП у Франції.
news-image

Конституційний суд відклав розгляд закону про люстрацію на невизначений термін.

Конституційний суд України переніс розгляд закону про очищення влади у зв'язку із заявою нардепа Єгора Соболєва про відвід семи суддів на невизначений термін.

Про це заявив голова відомства Юрій Баулін.

“ У зв'язку з подачею клопотання представника Верховної Ради Єгора Соболєва та змінами законодавстві з цього питання, КС оголошує перерву для вивчення питання про прийняття цього клопотання. Про дату і час продовження розгляду справи буде повідомлено додатково", - сказав він.

 

Нові обстріли в зоні АТО можуть зірвати Мінські домовленості - Генштаб.

У Генеральному штабі ЗСУ називають порушення бойовиками режиму тиші прецедентом, який створює передумови для зриву Мінських домовленостей.

Про це повідомив прес-секретар Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов.

"Порушення бойовиками режиму тиші - це прецедент, який створює передумови для зриву Мінських домовленостей", - заявив він.



У масштабному ДТП у Франції загинули понад 40 осіб.

Автобус зіткнувся з вантажівкою між містами Бордо і Либурн на південному заході країни.

У місцевій владі стверджують, що загинули 42 чоловіка. Постраждали ще п'ятеро людей. Відомо, що аварія сталася між містами Бордо і Либурн. За попередніми даними, після зіткнення автобус загорівся і лише небагатьом вдалося з нього вибратися.


В ніч на вибори Україна перейде на зимовий час.

В ніч на 25 жовтня 2015 о четвертій годині ранку за київським часом стрілки годинника переводяться на одну годину назад.

"Таким чином, на всій території України скасовується літній час, згідно з постановою Кабміну", - йдеться в повідомленні Мінекономрозвитку.

Нагадаємо, цими вихідними 25 жовтня в Україні пройдуть місцеві вибори.

На Чернігівщині напали на інкасаторську машину, є постраждалі.

Внаслідок нападу на інкасаторську машину "ПриватБанку" загинуло двоє людей.

Наразі на місці події працюють співробітники міліції. “Приватбанк” призначив нагороду в 1 мільйон гривень за допомогу в затриманні злочинців, які скоїли напад на машину інкасаторів. Винагороду пообіцяли за інформацію, яка сприятиме розкриттю розбійного нападу та затримання злочинців. Наразі тривають слідчі та оперативні заходи.