Світ
26 жовтня 2015
Президент Чехії заявив, що більшість біженців, які приїжджають до Європи, це чоловіки з айфонами і тисячами євро в кишенях
Мілош Земан вважає, що політики і правозахисники не бачать реальної небезпеки у хвилі міграції, яку та несе Європі.
news-image
Більшість біженців не заслуговують жалю і співчуття, тому що, в основному, це молоді, здорові і матеріально забезпечені чоловіки, а дітей вони використовую в якості живого щита, - таку різку заяву на адресу нелегальних мігрантів, що приїжджають до Європи з країн Близького Сходу і Африки, зробив президент Чехії Мілош Земан.

Ці слова він вимовив в інтерв'ю телеканалу Blesk.tv, передає  «Єдність».

При цьому, глава Чехії визнав, що відчуває почуття жалості до дітей-мігрантів. Але при цьому він відразу ж задає собі питання: навіщо дорослі люди везуть їх з собою в гумових човнах, ризикуючи тим, що діти потонуть?

Основна частина мігрантів - чоловіки, у яких в одній кишені iPhone або iPad, а в другій - тисяча доларів чи тисяча євро, - вважає Мілош Земан.

Ісламофобію, в якій його часто звинувачують, президент Чехії пояснив небезпекою ісламського радикалізму.

Глава Чехії вважає, що багато політиків і правозахисників не бачать реальної небезпеки у хвилі міграції, яку та несе Європі.

Мілош Земан не згоден ні з Верховним комісаром ООН з прав людини Зейдом Раад аль-Хусейном, ні з чеським омбудсменом Ганною Шабатовой, які заявили, що в таборах біженців на території Чехії порушуються права людини. Також глава республіки підтримав свого попередника, колишнього президента Чеської Республіки Вацлава Клауса, який запропонував провести загальнонаціональний референдум щодо пропонованих Єврокомісією квот з розподілу біженців по країнах ЄС. Частину біженців в обов'язковому порядку повинна прийняти і Чехія.

Читайте також: Поляки заявили про готовність приймати біженців