Події
26 жовтня 2015
Голова ЦВК: проблему з виборами в Маріуполі та Красноармійську може вирішити тільки Рада
Для проведення місцевих виборів в Маріуполі і Красноармійську Верховна Рада повинна прийняти окремий закон.
news-image

Як повідомляє «Єдність», таку заяву зробив голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський.

Вчора чиновник провів робочу зустріч з Надзвичайним та Повноважним Послом США в Україні Джеффрі Пайєттом, Надзвичайним та Повноважним Послом Канади в Україні паном Романом Ващуком та Надзвичайним та Повноважним Послом Великої Британії в Україні Джудіт Гоф.

Для ЦВК з самого початку виборчого процесу було принципово важливо організувати вибори в Маріуполі, враховуючи, що він є найбільшим за кількістю виборців з усіх міст Донбасу, які перебувають під контролем законно обраної української влади та у яких діє правопорядок, встановлений Конституцією України та законами України, - зазначив Охендовський. - Зрив голосування у Маріуполі та Красноармійську стався через системну протизаконну бездіяльність окремих членів Маріупольської міської та Красноармійської міської виборчих комісій, які відмовилися передати виборчі бюлетені 213 дільничним виборчим комісіям у Маріуполі та 37 ДВК у Красноармійську".

За словами чиновника, Верховна Рада України повинна створити спеціальний юридичний механізм, щоб дати виборцям Маріуполя та Красноармійська можливість реалізувати їхні виборчі права. 

Читайте також: У день виборів бойовики обстріляли ЗСУ під Маріуполем з мінометів