У Канаді відкрився перший цифровий госпіталь з роботами-медсестрами
Відвідувачі лікарні Humber River в Торонто матимуть справу не тільки з професійними лікарями, але і з роботами-помічниками.
news-image

Як повыдомляє «Єдність» з посиланням на іноземні видання, вони навчені виконувати різні команди: від доставки їжі до видачі ліків.

Предметом гордості Humber River є механічні співробітники онкологічного відділення. Препарати для хіміотерапії вкрай токсичні, тому їх транспортування довірили роботам, які не можуть випадково упустити їх

Більше того, дозування, необхідну тому або іншому пацієнтові, також перевіряє робот, грунтуючись на показаннях лікарів. Розумні машини знайшли собі місце і в рентген-кабінетах, де вони самі рухаються навколо пацієнта, скануючи необхідні ділянки і не змушуючи того приймати незручні пози.

40 років тому, коли я починала працювати медсестрою, то навіть мріяти про таке не могла, - ділиться враженнями від інновацій генеральний директор госпіталю Барб Коллінз.

Втім, Humber River може прославитися на весь світ не тільки завдяки співробітникам-роботам. Адміністрація називає установа першої «цифровий лікарнею» в Північній Америці.

Кожна палата тут обладнана персональними планшетами, за допомогою яких пацієнти можуть стежити за історією хвороби, регулювати температуру в кімнаті, здійснювати дзвінки, дивитися відео, читати книги і так далее.

Госпіталь Humber River відкрив свої двері зовсім недавно. На сьогоднішній день в ньому лежить понад 350 пацієнтів. Спорудження сучасного лікарняного комплексу почалося в 2011-му році. Сума вкладень склала $ 1,7 млрд.

Читайте також: Кличко: "Технології "Smart City" в Києві - це комфортне і безпечне життя кожного киянина"