Політика
26 жовтня 2015
Скандал на Дніпропетровщині: ЦВК ймовірно відміняє другий тур виборів
В ньому мали б змагатись кандидати від "УКРОПу" та "Опозиційного блоку".
news-image

На виборах мера міста Павлограда Дніпропетровської області у другий тур за попереднім підрахунком голосів проходить кандидат від "УКРОПу" Євген Терехов, який набрав поки що з невеликою похибкою більше 20% голосів виборців, та кандидат від «Опозиційного блоку» Анатолій Вершина, підтримка якого за даними екзит-полів перевищує 30%, повідомляє «Єдність».
26 жовтня Євген Терехов на своїй сторінці у Facebook повідомив, що Центральна виборча комісія готується прийняти рішення про незаконну відмову від проведення в Павлограді другого туру виборів мера на користь кандидата від «Опозиційного блоку» Анатолія Вершини.

«ЦВК під керівництвом Охендовського збирається винести неправомірне рішення на користь "Опоблока" - про відмову проведення другого туру виборів мера в Павлограді», - заявив ветеран АТО Терехов.

Втім за даними сайту ЦВК Павлоград належить до міст, де міський голова обирається згідно мажоритарної системи абсолютної більшості, тобто у два тури, це підтверджує й частина 7 статті 2 Закону України «Про місцеві вибори». Як відомо, чисельність виборців в Павлограді на 1 серпня 2015 становила 90295 осіб. На день виборів сайт ЦВК показує 90208 виборців.

Колишній боєць АТО Євген Терехов повідомляє, що чисельність населення Павлограда намагаються штучно зменшити, щоб віддати перемогу кандидату від "Опозиційного блоку" у першому турі.

«Зараз "Оппоблок" практично купує місце мера колишньому міліціонеру - ставленику сім'ї Януковича», - написав Терехов на своїй сторінці в соцмережі.

Таким чином, за його словами, ЦВК свідомо намагається сфальсифікувати результати виборів у шахтарському місті, зірвавши другий тур виборів.