Політика
27 жовтня 2015
Депутати з Сербії хочуть у Криму розпочати кампанію по відмові від вступу до ЄС
Лідерка сербської Демократичної партії наголосила, що її прихильники визнали Крим російською територією ще півтора роки тому - відразу після т.зв. "референдуму".
news-image

Депутати Демократичної партії Сербії і члени Сербського патріотичного руху "Двері", що знаходяться зараз у Криму, розраховують на півострові розпочати кампанію по відмові Сербії від вступу до Євросоюзу. Про це на прес-конференції заявила лідер сербської партії Санда Рашкович-Івіч, передає «Єдність» із посиланням на ТАРС.

Одна з причин, чому ми зараз у Криму, а потім поїдемо в Москву - це отримання підтримки з боку Росії, щоб провести референдум в Республіці Сербія з приводу відмови від входження до Європейського Союзу і повернення Косова. Дуже важливо, щоб Росія підтримала наше бажання провести референдум. А Крим є найкращим місцем, щоб почати нашу кампанію з референдуму, - сказала Рашкович-Івіч.

Лідерка сербської партії наголосила, що її прихильники визнали Крим російською територією ще півтора роки тому - відразу після т.зв. "референдуму".

Ще рік тому ми сказали, що Косово - це Сербія, а Крим - це Росія. Крим у березні 2014 роки повернувся до матінки-Росії. Ми сподіваємося, що точно також Косово і Метохія повернуться до складу Сербії, - додала вона.

У програмі візиту сербських депутатів і громадських діячів до Криму - зустріч з депутатами кримського парламенту, а також повпредом президента РФ у Криму Олегом Белавенцевим, главою Криму Сергієм Аксьоновим і головою Держради республіки Володимиром Константиновим.