Політика
27 жовтня 2015
Польського євродепутата відсторонили від роботи в Європарламенті за нацистське привітання (відео)
Польському євродепутату Янушу Корвіну-Мікке заборонено брати участь у роботі європарламенту протягом 10 днів.
news-image

Голова Європейського парламенту Мартін Шульц оштрафував польського євродепутата Януша Корвіна-Мікке за порушення під час засідання сесії ЄП, передає «Єдність» із посиланням на Радіо Польща.

Йдеться, зокрема, про образу мігрантів, а також про нацистське вітання в залі парламенту. Про це повідомив глава ЄП Мартін Шульц під час відкриття сесії парламенту в понеділок, 26 жовтня, в Страсбурзі.

Згідно з його рішенням, главі партії КОРВІН заборонено брати участь у роботі парламенту протягом 10 днів, також його позбавили добових за 10 днів.

Крім Януша Корвіна-Мікке таке ж покарання отримав італійський євродепутат з партії євроскептиків «Європа Націй і Свобод» Джанлука Бонанно.

Нагадаємо, в липні цього року депутат Януш Корвін-Мікке скинув руку в нацистському вітанні на засіданні Європейського парламенту. Парламентарій підняв руку, коли депутати обговорювали пропозицію ввести єдиний квиток для поїздок по Євросоюзу.

Нацистське привітання Януш Корвін-Мікке супроводив словами:

"Один народ, один рейх, один квиток", перефразувавши вислів "Один народ, один рейх, один фюрер".

Польський депутат заявив, що виступає за «різноманіття підходів» в рамках Євросоюзу.

Крім того, у вересні цього року, кажучи про міграційну кризу, польський євродепутат сказав, що мігранти з країн Близького Сходу та Північної Африки в дійсності розраховують отримати в Європі грошові допомоги, які повинні бути усунені.

Це абсурдна політика, яка приведе до заповнення Європи людським сміттям, - сказав він.