Світ
27 жовтня 2015
ЄС скасував мобільний роумінг для країн єврозони
Між країнами Євросоюзу з 2017 року не буде мобільного роумінгу, відповідний закон ухвалив у вівторок Європарламент в рамках єдиного цифрового ринку ЄС.
news-image

 Про це повідомляє «Єдність» з посиланням на Forbes.

Сьогоднішнє голосування є остаточним результатом інтенсивних зусиль Єврокомісії, спрямованих на скасування роумінгу в Європейському союзі і на відкритість інтернету, - заявив заступник голови Єврокомісії Андрус Ансіп, який курирує питання єдиного цифрового ринку.
З середини червня 2017 європейці під час поїздок по ЄС платитимуть ту ж ціну за використання своїх мобільних пристрої, як у себе вдома, і вже з квітня 2016 року платитимуть менше, - повідомив він.


Сьогоднішнє досягнення, зазначив Ансіп, це тільки перший крок до єдиного ринку телекомунікаційних послуг в ЄС. Попереду ще подолати нестиковку національних правил і проблеми координації. Вже наступного року буде проведено масштабний перегляд телекомунікаційних правил союзу.

Комісар ЄС Гюнтер Еттінгер, відповідальний за сферу цифрової економіки та інформаційного суспільства, заявив, що скоро роумінг залишиться лише у спогадах.

Нові законодавчі норми також, за його словами, «захищають право кожного жителя ЄС на доступ до контенту інтернету за своїм вибором, без втручання чи дискримінації».

За словами чиновника, вони допоможуть позбавитися від фрагментації цифрового ринку ЄС, створити правову визначеність для бізнесу, полегшити його роботу.

Читайте також: МТС Україна змінив назву на Vodafone