Події
28 жовтня 2015
У загиблого в Сирії російського військового дивні травми на тілі
Родичі і односельці загиблого в Сирії російського контрактника Вадима Костенко не вірять в офіційну версію смерті, вказуючи на дивні травми на його тілі.
news-image

Про це повідомляє «Єдність» з посиланням на розслідування російського видання "Новая Газета".

Та яке там "повісився" (офіційна версія про самогубство - прим.ред.). У нього щелепа зламана, а ззаду голова пробита. І шия зламана. І розрізаний весь до пупа, - сказав один з родичів.


Односельчанка Тетяна, яка добре знала Костенко, також не вірить у версію про самогубство.

Це все обман. Намагаються приховати правду. Те, що говорять по радіо і по телевізору - це все неправда. Це була людина дуже хороший, спокійний, вихований, з хорошої сім'ї, - сказала вона.


Тетяна розповіла про чутки, які ходять в районі: нібито у льотну військову частину, яка знаходиться недалеко, в Приморсько-Ахтарську і де служив Вадим, привезли ще дві труни із загиблими в Сирії.

Секретність і брехня, якими весь останній рік були обплутані події на сході України, породили недовіру державі. І зараз це позначається на сирійській темі, - зазначає видання.


Крім того, з розмов з односельцями журналісту НГ вдалося з'ясувати, що в день смерті Костенко дзвонив батькам о 16 ​​годині. А в інтернеті в той день був "до половини шостого або до сьомої вечора". Перевірити це поки неможливо.

Представники військової частини, в якій служив Костенко, від коментарів відмовилися.

Нагадаємо, вчора 27 жовтня з'явилася перша інформація, оприлюднена волонтерами, про першого загиблого в Сирії російського контрактника Ігоря Костенко. В офіційній заяві міноборони РФ йшлося про самогубство солдата.

Читайте також: Родичам доставили тіло 19-річного контрактника, який загинув у Сирії