Події
29 жовтня 2015
Порошенко посмертно нагородив Кузьму Скрябіна орденом "За заслуги"
Президент Порошенко відповів на електронну петицію «про присвоєння Андрію Кузьменку звання народного артиста України».
news-image

Президент Порошенко відповів на електронну петицію «про присвоєння Андрію Кузьменку звання народного артиста України», розміщену на сайті президента 5 вересня цього року громадянином Юрієм Морозовим, що зібрала понад 26 тис голосів, передає  «Єдність».
У своїй відповіді на петицію Глава держави відзначив неможливість присвоєння Кузьмі Скрябіну звання посмертно (відповідно до пункту 7 Положення про почесні звання України, затвердженого Указом Президента України «Про почесні звання України» від 29 червня 2001 року № 476), при цьому оголосивши про нагородження музиканта орденом.

Враховуючи численну підтримку нагородження Андрія Кузьменка і його значний внесок у розвиток української культури і збагачення вітчизняного музичного мистецтва, я підтримав пропозицію Комісії державних нагород та геральдики про нагородження Андрія Кузьменка орденом "За заслуги "І ступеня (посмертно)", - йдеться у відповіді Президента .

Нагадаємо, вранці 2 лютого лідер гурту «Скрябін» загинув у ДТП на Дніпропетровщині. Його позашляховик зіткнувся з молоковозом. У той же день у 23 українських містах відбулися акції пам'яті за Андрію Кузьменко.

Читайте також: Кузьму Скрябіна увічнили у бронзі