Хелловін. В якій країні світу варто провести відьомську ніч
Хелловін – справжнє свято для поціновувачів розваг та гарного настрою. А як щодо того, щоб полоскотати собі нерви? Рейтинг міст світу, в які варто поїхати, щоб відчути справжню атмосферу свята.
news-image

Рейтинг міст світу, які варто відвідати на Хелловін, від «Єдність».

Салем

Безперечний лідер. Навідавшись у це місто, що в штаті Массачусетс, ви з головою зануритесь у містику, якою овіяний Хелловін. Вже з кінця жовтня Салем готується до свята – мешканці гуляють по вулицях у незвичному одязі, роблять оригінальний макіяж, прикрашають будинки різноманітними атрибутами у вигляді черепів, організовують паради відьом та запрошують відвідати будинки  з привидами.



Сігішоару

Це містечко у Трансільванії - батьківщині  Дракули. Можна сказати, що Хелловін тут триває повсякденно – настільки таємничою є місцевість, в якій проживав знаменитий граф. У будинку, в якому, за легендою, народився вампір, зараз працює ресторан. Думаю, ніхто з нас не сумнівається, що кухня тут своя, особлива, «дракулівська».  Тому ласкаво просимо і смачного!  

 

Шалиндре

Це місто називають французьким Салемом. Показово, що саме тут у ХХІ столітті знаходився центр охоти на відьом. Символічно, чи не так? Якщо у вас буде можливість завітати у це місто, обов’язково відвідайте фестиваль відьом  - видовище і справді вражаюче. Тисячі загримованих людей  у яскравих костюмах та масках спілкуються, знайомляться, переглядають фільми жахів та отримують задоволення від атмосфери цього містичного свята.

 

Неаполь

Місто в Італії, мешканці якого з особливим трепетом ставляться до світу мертвих. Тут існує безліч легенд та традицій, пов’язаних зі святом Хелловіна. 31 жовтня всіх охочих запрошують на спеціальні екскурсії по таємничих місцях, які супроводжуються розповідями екскурсовода про найстрашніші історії та випадки, що трапилися у даній місцевості.

Берлін

З кожним роком Хелловін у Німеччині святкують все з більшим розмахом. Безліч тематичних вечірок, фестивалів й народних гулянь. Якщо вам пощастить потрапити у цей день до Берліна, будьте певні – куди б  ви не зайшли (парк, стадіон чи бібліотека), там вас чекає незабутнє дійство. 

P.S.

Насправді для того, щоб яскраво та незабутньо  відсвяткувати Хелловін, необов’язково їхати за три моря. Влаштувати свято можна і вдома.  Головне – гарна компанія, ваша фантазія та  чудовий настрій.