Світ
29 жовтня 2015
У Росії депутати-комуністи пропонують штрафувати гомосексуалістів за камінг-аут
За демонстрацію нетрадиційних сексуальних уподобань в громадських місцях передбачаються штрафи від 4 до 5 тис рублів.
news-image

Депутати Держдуми від КПРФ Іван Нікітчук і Микола Ареф'єв внесли у четвер на розгляд нижньої палати законопроект, що передбачає штрафи за публічне висловлення нетрадиційних сексуальних відносин - так званий камінг-аут. Текст проекту розміщено в електронній базі Держдуми, передає «Єдність» із посиланням на ТАРС. 
Комуністи пропонують доповнити Кодекс РФ про адміністративні правопорушення (КоАП РФ) статтею "Публічний вираз нетрадиційних сексуальних відносин". За демонстрацію нетрадиційних сексуальних уподобань в громадських місцях, якщо ці дії не є кримінально караними, передбачаються штрафи від 4 до 5 тис. рублів.

Якщо ж зазначені дії громадянин вчинить на територіях і в приміщеннях освітніх чи культурних закладів або в установі органів у справах молоді, йому загрожує адміністративний арешт на строк до 15 діб.
Автори ініціативи в пояснювальній записці відзначають, що законопроект спрямований, в першу чергу, на підвищення ефективності запобіганню педофілії в російському суспільстві.

Усюди, де за допомогою пропаганди поширюється гомосексуалізм, за ним слідує педофілія всупереч усім спробам гомосексуалістів приховати цей факт, - наголошують депутати.

Тим часом заступник голови профільного комітету з конституційного законодавства і держбудівництва Дмитро Вяткін ("Єдина Росія") вважає запропоновану законодавчу ініціативу надлишковою.

У КоАП РФ вже передбачена відповідальність за пропаганду нетрадиційної орієнтації, зокрема, серед неповнолітніх статтею 6.21, - заявив він.

За словами Вяткіна, "за великим рахунком питання закрите".

Залишається тільки поспівчувати нашим колегам, яких саме це питання саме зараз хвилює найбільше. У країні є набагато важливіші проблеми, які потребують вирішення на законодавчому рівні, - зазначив заступник голови комітету.