Події
29 жовтня 2015
Харків'янин, який напав на військову частину та вбив строковика, довічно сидітиме в тюрмі
Чоловіка визнали винним одразу за трьома статтями ККУ.
news-image

Як повідомляє «Єдність», апеляційний суд Харківської області засудив 45-річного харків'янина до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна за напад на військову частину.

Про це інформує прес-центр обласної прокуратури.

Чоловіка визнано винним одразу за трьома статтями Кримінального кодексу України – вчинення розбійного нападу на військову частину, вбивство військовослужбовця та незаконне поводження зі зброєю", – йдеться у повідомленні.

У жовтні 2012 року Дзержинський районний суд Харкова визнав чоловіка винним у незаконному поводженні зі зброєю, умисному вбивстві з корисливих мотивів особи, яка виконувала службовий обов'язок, яке було вчинене за попередньою змовою групою осіб та розбої з метою викрадання зброї і засудив його до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Засуджений та його захисник подали апеляцію. У листопаді минулого року апеляційний суд Харківської області ухвалив апеляційну скаргу частково задоволено. Враховуючи той факт, що засуджений не був ініціатором злочину, а постріл здійснив випадково, покарання було пом’якшене до 15 років позбавлення волі. Але касаційну скаргу щодо цього подав державний обвинувач. То ж влітку Вищий спецсуд України задовольнив скаргу прокурора, а справу направив на новий розгляд.

Нещодавно апеляційний суд вирок суду першої інстанції залишив без змін. 

Читайте також: Харківську ОДА евакуювали через мінування будівлі